TÅGLUFFEN DEL 3 - Zermatt

PUBLICERAD 2014-11-24 @ 17:13:35 I -RESOR

 
Sista kvällen i Amsterdam hoppade vi på ett nattåg mot Basel och halvsov hela vägen till Schweiz! I Basel bytte vi tåg och åkte mot Zermatt!
 
Sista biten fick man åka med glacier express, ett klassiskt tåg som åker den berömt vackra rutten St.Moritz - Zermatt. Vi åkte dock endast sista biten, upp till bergsbyn Zermatt där vi skulle sova i två nätter på Matterhorn Hostel.
 
 
Zermatts stora dragningskraft är Matterhorn, både känt som berget på tobleroneförpackningarna men även som extremt svårbestiget (det finns en hel kyrkogård i Zermatt med klättrare som dött under bestigningar). Själva byn är bilfri och hur msyig som helst (och lyxig, Zermatt är ett ställe som drar till sig lyxputtar i mängder)
 
 
Vistelsen här blev kanske inte riktigt som förväntat och hade de första stora motgångarna vi haft under resan. Jag blev magsjuk under första natten så andra dagen tog vi det bara lungt och sköt upp våra planer. Dessutom var det så sjukt dyrt att vi knappt hade råd med mat.. hehe. Men det hände även mycket bra saker här. Det fanns en massa trevliga människor och det var ju otroligt vackert. (Sound of Music känsla!!!)
 
 
Sista dagen gav vi oss ut på vandring! Jag var fortfarande svag men på gott humör så vi kämpade oss upp för 1000 höjdmeter till Schwarzsee (2583 meter över havet) bredvid alla pensionärer som tog linbanan istället. Märk väl att Kebnekaises sydtopp är på 2100meter!
 
 
Som ni ser var det så otroligt vackert.
 
Att ta mig upp till vårt mål var nog seriöst topp 10 jobbigaste sakerna jag gjort i hela mitt liv; var i princip död när vi kom till målet (+ frös så in i helvete för det blev kallare och kallare ju längre upp vi kom). Vi skyddade oss mot vinden i regnponshos och fikade för att återfå krafterna för nedfärden.
 
 
Ganska snart gick vi nedåt igen!
 
 
Det blåste som in i helvete.
 
 
Så himla mäktig miljö, med alpängar och glaciärer.
 
 
Lisa och Fredrika på väg ned. Vi försökte glömma bort tröttheten med lekar av olika slag.
 
 
Och äntligen kom vi ned till relativt platt mark! Här hade vi dock bråttom för om någon timme skulle vi hoppa på tåget mot Italien!
 
Men då hände någonting... (spännande cliff-hanger va?....)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag :D
RSS 2.0