TVÅ BÖCKER

PUBLICERAD 2013-11-28 @ 21:06:17 I Böcker

 
Två böcker som jag läst på senaste tiden.
 
Insurgent skriven av Veronica Roth är fortsättningen på utopin jag skrev tidigare om här, Divergent! Samma framtidssamhälle, samma karaktärer men allt har skakats om i och med kriget som utbrytit mellan de olika falangerna. Tris upptäcker vad det egentligen krigas om, nämligen information som kommer att förändra världen för alltid. Spännande bok som jag i för sig sträckläste men den första är bättre, som det oftast brukar vara... 
 
The Disreputable History of Franklie Landau-Banks skriven av E. Lockhart är en typisk tjejbok men den är ändå inte som alla andra. Frankie går på en internatskola, får en populär pojkvän och försöker att följa resten av sin familjs fotspår på skolan så gott det går. Grejen är den att hon är otroligt smart och upptäcker att hennes pojkvän och hans vänner ljuger för henne. De är nämnligen med i ett hemligt sällskap för män som Frankie snart infiliterar utan att någon förstår att det är hon, för hon vägrar att inte få ta del av någonting roligt bara för att hon är tjej. Girlpower och även denna sträcktläste jag! Tips!
 
 
 

ÖNSKELISTA.

PUBLICERAD 2013-11-27 @ 16:06:06 I Listor

 
 
Böcker! Clockwork Princess (stor pocket), The Fault In Our Stars (inbunden), vilken bok som helst av Haruki Murakami, Economista (känner att jag behöver bli mer ekonomisk hehe).
 
Elektronik! Sagan Om Ringen Triologin i extended edition (det måååste jag ju bara ha), PS3 spelet Sly - thiefs in time (inte med på bild dock), och fjärrkontroll till kameran.
 
Kläder! Högmidjade svarta jeans, förhoppningsvis dessa Arlene från DrDenim, Lovikavantar (för att de är asniceee),  och Fjällräven Greenland vinterjacka i blått eller svart!
 
Skönhet! Mascara från förslagsvis The Bodyshop, Parfymen Clean - Warm Cotton (heaven typ) samt Dermalogica ansiktsrengöring (det behöver jag verkligen!!)
 

SOVRUMMET

PUBLICERAD 2013-11-26 @ 19:44:15 I Inredning

 
Då och då gör jag om lite i mitt rum och såg nu att jag inte visat den senaste make-overn som gjordes tidigt i höstas. Jag har bytit kuddar, byråprydnader och har också en ny byrå/skåp som jag köpte på en antikafär samt ett nytt nattduksbord som tidigare varit i vardagsrummet! Jag trivs men vill ändra lite nu när julen närmar sig!
 
Tycker att dessa burkar som mamma köpte åt mig från Marocko är så fina!
 

TISDAG TUESDAY MARDI

PUBLICERAD 2013-11-26 @ 16:54:00 I Mat

 
Det bästa med tisdagar är håltimmen mellan naturkunskapen och samhällskunskapen på två och en halv timme då jag alltid åker hem och slappar, sover kanske lite samt lagar egen lunch, eller som idag; smoothie. Det är också den enda tiden som det går att fotografera nuförtiden eftersom att det annars inte finns något dagsljus. Det är mörkt när jag cyklar till skolan och mörkt när jag cyklar hem. Men det är ju ganska mysigt också.

FOTOGRAFI INSPIRATION / B&W

PUBLICERAD 2013-11-23 @ 23:45:18 I Inspiration

  Sources
 
  Älskar verkligen svartvita fotografier. Vill också fota sådana här bilder. Måste fan ta tag i mitt fotande snart.
 

VINTER

PUBLICERAD 2013-11-21 @ 22:50:44 I Natur

 
Idag snöade det. Inte mycket men lite, för en stund. Jag blev så glad och längtar otroligt mycket tills vintern kommer på riktigt nu! Så att jag äntligen får åka upp till Åre och åka skidor och snowboard igen. Snart snart snart
 

WATERCOLORS

PUBLICERAD 2013-11-19 @ 23:41:00 I Svartvitt

 
 
Lekte lite i Photoshop med några gamla bilder samt vattenfärgspenslar efter inspiration från moderskeppet. Tyckte att det blev ett ganska bra resultat för att vara första gången..! Ni får se lite fler bilder senare!

RETRO

PUBLICERAD 2013-11-17 @ 20:37:00 I Inredning

 
Har fått någon konstig obsession med inredning just nu och speciellt lite retroinspirerad inredning. Även om det är låååångt kvar till jag har ett eget hem så kan man ju börja inspireras lite ändå! Men tillbaka till retrotemat, hur fina är inte dessa "klassiker"? Önskar mig allihop!
 
Assnygga Svenskt Tenn kuddar med elefanttryck från 30-talet. Helst i någon fin färg men den svartvita är väldans fin den med! 750:- på Svenskt Tenn!
 
 
Stig Lindbergs klassiska service Berså från 60-talet. Finns i nyproduktion just nu till väldigt saftiga priser... men väldigt fint tycker jag! Vill allra helst ha tekopparna! Från Gustavsbergs Porslin!
 
 
En stringhylla Så snyggggg, har två gamla hemma men ingen är min och tvivlar på att jag kommer få ta med dem hemifrån men man kan ju alltid hoppas...! Ursprungligen från 50-talet men finns  här i nyproduktion! (Vill förövrig ha sådant här trägolv också, så fint!!!)
 
Bildkällor här

WANTIES / COLTRANE

PUBLICERAD 2013-11-16 @ 00:34:51 I Mode och sånt

bildkällor
 
Hur coola är inte dessa? Inte mycket till vinterskor kanske men vafan... assnygga i varje fall!
 

FÖNSTERLJUS

PUBLICERAD 2013-11-11 @ 22:38:00 I Svartvitt

 
Skulle ta en outfit bild idag, men det gick åt helvete på grund av en liten sak kallad 50mm objektiv utan stativ eller fjärrutlösare. Så jag får nöja mig med en suddig desperat skrattbild, kanske publicerar jag de andra bilderna någon gång i framtiden. Hejdå.

EN SISTA GLIMT AV FÄRG

PUBLICERAD 2013-11-11 @ 11:11:00 I Natur

 
 
 
Var ute och fotade den sista glimten av hösten i helgen, tycker att det är så tråkigt när alla färger förvandlas till grått eftersom att det annars är så förbaskat fint på hösten! Jag kallade min fototur för jakten på röd november (lite hipsteraktigt sådär för er som fattar) och jag hittade lite rött och färg kvar i alla fall. Mycket rönnbär bland annat, vilket enligt bondesägner betyder en riktigt kall och snöig vinter! Hoppas hoppas hoppas.

WANTIES / NOVEMBER

PUBLICERAD 2013-11-10 @ 22:34:00 I Mode och sånt

 
angora sweater - h&m | plaided pants - h&m | bag - zara | hat - h&m | fakefur jacket - h&m | iphone case - h&m
 
Är sugen på att köpa detta när jag får min lön nästa månad (har ju ett jobb nuförtiden wihoo). Synd bara att jag bestämt mig för att spara mina pengar... Det är ju lite svårt när sådana här PERFEKTA SAKER EXISTERAR.
 

PHOTOSHOP OCH ANNAT FOTONÖRDIGT

PUBLICERAD 2013-11-08 @ 23:14:04 I Bloggen

Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8
 
Äntligen äntligen äntligen har jag photoshop på min skoldator (som är den enda datorn jag använder numera) så nu äntligen kan jag börja leverera bilder med bra kvalitet som inte blir komprimerade x 1000 av blogg.se. Inget mer dåligt blurr (förhoppningsvis i alla fall!) Så nu kanske jag får lite blogglust också!
 

NEW IN / PLAIDS AND PATTERNS

PUBLICERAD 2013-11-08 @ 21:51:27 I Shopping


 
Lite nytt som landat i min garderob den senaste månaden. Världens mysigaste halsduk från zara, sammetsmönstertröja från monki, kort mönstrig sak från bikbok och en skotskrutig kjol från h&m. Love it
 

PARIS PARIS PARIS PLEASE

PUBLICERAD 2013-11-08 @ 18:23:00 I Tankar

 
Jag längtar så in i helvetet till Paris och nya vyer, nya intryck. Inte för att Paris är helvetet, tänker mig mer att det är himlen mitt i slaskiga livsdödande pga skolan-mars. Är förövrigt arton år då också jippie vad kul! NEJ HAR VÄRLDENS ÅLDERNÅJA JAG VILL INTE BLI GAMMAL OCH DÖ. Det är min syn på att bli arton. Och jag kommer att vara arton i Paris. Så även denna längtan är en aning bitterljuv, men är inte allt i livet det?
 

Jag :D