LISTAN ÖVER 2014

PUBLICERAD 2015-01-13 @ 17:23:00 I -PERSONLIGT

Hittade denna lista i mitt arkiv över 2013, men tyckte att den sammanfattade det hela så bra så jag kör på den igen (men om 2014 såklart).

 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?


Åkte med kompisar till Paris, jobbade på secondhandaffär (!!!) i London, och tågluffade såklart. Var plötsligt äldst på skolan och blev myndig (det ni!).

 

 

Vilka länder besökte du?

Frankrike, England, Norge, Danmark, Tyskland, Nedeländerna, Schweiz, Italien och Monaco.

 
 

Vad var din största framgång 2014?

Ingen aning. Kanske att jag tagit några stapplande steg ut i världen och allvaret genom alla resor, att jag blivit klokare och säkrare i mig själv. Mindre rädd för att följa mina drömmar (dock fortfarande ganska osäker på vilka dessa är).

 

 

Bästa köpet?

Alla resor. Lätt. Eller möjligtivs mina nikesneakers. Och SJÄLVKLART netflix...

 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att sommaren var så händelserik och rolig. Och alla sekunder jag spenderade i London.

 

Och ledsen?

Framtidsoron som tog ordentlig fart när skolan började efter sommaren. Vad ska det bli av mig är en ständig undrannde, pressande stressfaktor.

 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Definitivt. 2014 var det bästa året på väldigt länge.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Tagit tag i nödvändiga saker. Så som att träna, plugga och övningsköra. Och sova mer!!! Det måste det bli ändring på...

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Övertänka allt. Suttit i soffan.

 

 

Favoritprogram på TV?

Som vanligt är det ju serier som gäller, och det nya (för mig) som varit bra är t.ex. Suits, Modern Family och Twin Peaks.

 

 

Bästa boken du läste i år?

Har läst alldeles för lite, men 1984 var suverän och det var även The Fault In Our Stars, The Night Circus och A Study In Scarlet. 

 

Bästa filmen?

Kommer inte ens ihåg vilka filmer jag sett i våras/somras, men Interstellar måste vara bland de bästa, och gillade Wes Andersons filmer också (The Budapest Hotel, Life Aquatic, Moonrise Kingdom).

 

 

Bästa matupplevelsen?

Falafel i Amsterdam för 4 euro. Det var himmelriket i ett pitabröd.

 

 

Något du önskade dig och fick?


Feriepraktiken i London! Och i present t.ex. min bersåkopp, samt snö på julafton!! hehe

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Jag fyllde ju 18 så det var ganska av en big deal. Åt tårta, firade med familjen och hade allmän åldersångest. Sen helgen efter hade jag födelsedagsfest med mina vänner!

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mindre stress. Speciellt mindre stress över småsaker. DET LÖSER SIG. 

 

 

Vad fick dig att må bra?

I stort sett all tid som inte spenderades i Gävle.

 

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?

En framtidsplan. Orken att ta tag i saker.

 

 

Högsta önskan just nu?

Att 2015 blir året då jag bara gör saker jag mår bra av. Och att jag kan sammanfatta mina tankar och komma på vad jag ska göra efter studenten. 

 

Några mål för 2015?

Åka jäkligt mycket skidor och snowboard. Resa! Gärna lång bort. Och ta det där förbannade körkortet.


IN MY ROOM

PUBLICERAD 2015-01-12 @ 23:15:14 I -INREDNING

 
Lite bilder från min lilla lya (eller, ja, sovrum hos mamma, men det låter ju så tråkigt). Jag har fräshat upp det lite sådär lagom till ett nytt år, med lite loppisfynd, böcker och en ny hatt av alla saker (vi får se om jag vågar sätta på mig den någon gång). Köpte också en dagbok, som jag hoppas att jag kommer orka skriva i lite då och då (har länge sedan övergett tanken på en varje-dag-uppdatering). Och ääälskar mitt nya överkast som jag fick i julklapp (från indiska om ni undrar). Så lite redo är jag för 2015, och lite nervös över hur länge jag kommer att kalla det här rummet mitt hem.

EN ÅRSRESUMÉ AV 2014

PUBLICERAD 2015-01-03 @ 18:51:00 I -PERSONLIGT

Tänkte att en årsresumé, det är ju nice. Så efter lite knåpande, here we go; mitt 2014!
 
 
Januari. Då åt jag brownies till frukost, köpte mina älskade urbanears, fotade litegranna, åkte skidor i Åre med Emmy och Didde, samt hade Mallorciner på besök vilket resulterade i ständigt (men utomordentligt) häng med klassen.
 
 
Februari. Då grät jag till The Fault In Our Stars, klippte lugg helt spontant, Var på muséehelg i stockholm med mor och bror, taggade till Paris med hjälp av en fantastisk fotobok från 50-talet och åt superfrukostar (eller i alla fall en som förevigades på bild).
 
 
Mars. Då tog jag steget ut i vuxenlivet (eller fyllde i alla fall 18), fick min älskade beråkopp (är det okej att älska en tekopp?), och sedan bar det av till Paris med dem sköna bönorna uppe till höger. Det var intensivt och turistigt och askul.
 
 
April och Maj. Under dessa månader vilade kameran visst en del men jag åkte skidor i Åre som vanligt (men också på längden denna gång. Den mittersta bilden beskriver bra hur det gick), fotade våren, förevigade ännu fler frukostar, njöt av syrenen (tipp 3 favvoblommor) och gjorde även ett fotojobb.
 
 
Juni. Då köpte jag mina trogna följeslagare från Nike (som knatat runt på många gator i Europa), hade kvällspicknik och slutade skolan vilket följdes åt av två veckors jobb på secondhandaffär i London (vilket var så sjukt roligt och lärorikt och spännande och fantastiskt).
 
 
Juli. Då jobbade jag lite de första veckorna, hängde lite i Stockholm och gick på grönan, läste en del och så bar det iväg på Roadtrip till norge för klättring och vandring i superväder med pappa och Didde. På vägen hem körde vi också förbi farmors sommarstuga vilket var avslappnande som alltid.
 
 
Augusti. Då blev det dags för ännu mer äventyr när jag begav mig ut i Europa på Tågluff. Gävle-Köpenhamn-Bremen-Amsterdam-Zermatt-Milano-Genua/Cinque Terre-Nice-Monaco-Gävle var rutten och det var ju helt obeskrivligt fantastiskt på många sätt. Sen kom vi hem till skolan igen men hade lite mer roligt då jag sa hejdå till sommaren på Popaganda med vänner.
 
 
September. Då fotade jag med Emmy och njöt av hösten i Jämtland. Mer saker hände säkert (eller?) men min kamera var dessvärre inte med.
 
 
Oktober och November. Då åkte jag en hel del tåg (till Sundsvall, Uppsala och Stockholm), hänge i Uppsala en dag på höstlovet, var många sena kvällar i skolan (därav harrypottertoa-selfie), fixade lite i mitt rum, och i slutet av november var det Runabal (credit till Emmy för de fantastiska bilderna).
 
 
December. Det var en hel del med skolan sådär på slutet av terminen, men hann med skidpremiären i Åre under luciahelgen och sedan kom det efterlängtade lovet med julafton, snö!!! och så till sist nyårsafton med mina fina vänner.(Och här kom vists bilderna i helt fel ordning men det är sent och jag är trött och ni fattar nog att tomteblossen är från nyår).
 
Hej då 2014, du var bra men 2015 ska bli bättre.

2015!!!

PUBLICERAD 2015-01-01 @ 11:50:02 I -PERSONLIGT

 
Nytt år - ny Nadja. Eller nja, inte riktigt. Men visst är det skönt med en slags nystart? Ett nytt år med nya möjligheter. Det här kommer att bli året då jag antagligen (förhoppningsvis) lämnar hemmets trygga härd och ger mig ut i livet. Vad som jag så att säga, gör med livet, är ännu en aning oklart men jag lovar mig själv att det ska bli bra. 2015 ska bli ett bra år. Det är bara så. (Inte för att 2014 inte var bra, men, ni fattar vad jag menar). Så GOTT NYTT ÅR kära vänner! Carpe Diem! (wow that escalated quickly... sorry)

Jag :D