HALLOWEEN

PUBLICERAD 2013-10-31 @ 12:29:00 I Händelser

 
Förlåt för urkassa bilder tagna med mobilkameran i mörker men ville bara visa hur jag såg ut på halloween! Eller halloween är det ju nu i helgen men firade halloween förra helgen istället! Jag var i alla fall Dead Bride/död brud (men det låter alltid bättre på engelska...). Ganska läskig va?
 
Hade en bakgrundshistoria som jag aldrig fick chansen att berätta för någon så tar den nu istället. Jag blev mördad på min bröllopsdag av min blivande make och nu är jag ute på hämduppdrag. Typ en död Kill Bill minus lönnmördarskillsen. I will come for you...

FRUKOST

PUBLICERAD 2013-10-30 @ 11:36:00 I Mat

 
Jag älskar frukost (speciellt hotellfrukost, kanske det bästa som finns!) men långa frukostar (speciellt på söndagar, det är något speciellt med söndagar) hemma är inte helt fel heller. För några dagar sen åt jag denna lyxfrukost, scones, ägg, juice, frukt och så vidare. Underbart.
 

TURTLENECKS

PUBLICERAD 2013-10-28 @ 21:11:00 I Tankar

 
Tog lite fashionpics på min nya polotröja, eller på engelska låter det ju ännu mer flashigt, turtlenecksweater. Jag har kommit på att jag gillar polotröjor väldigt mycket på grund av att:
 
- man ser väldigt seriös och vuxen ut i dem
- man verkar intelligent och intellektuell (jag behövde dock, iklädd min polotröja, nyss googla intellekuell för att se hur det stavas. Inte bra.)
- man ser sådär mysigt höstig ut med en tekopp i handen på ett kafé i full färd med att ha en intellektuell diskussion med en snygg glasögonprydd och tweedklädd ung man. (Det har dock inte hänt mig men om det skulle göra det så skulle jag ha på mig min polotröja)
- man verkar modemedveten...
 
Så, där har ni dem. The perks of wearing a turtlenecksweater. Herrå

DAYS IN BED IS DAYS WELL WASTED

PUBLICERAD 2013-10-28 @ 14:33:15 I Vardag

 
Ligger i sängen, dricker te och äter lyxchoklad medan jag tittar på den nyaste filmatiseringen av Jane Eyre. (Mycket bra förresten, nästan bättre än boken (men bara nästan...)) Vet inte om jag är en livsnjutare eller en pensionär... Hur som helst så är det underbart med sovmorgnar och lov!

HÖSTLOV

PUBLICERAD 2013-10-27 @ 10:01:51 I Vardag

 
Nu är det höstlov (Halleluja!!!) men jag tar inte lov än eftersom att jag har två arbeten som jag ska lämna in denna gråa söndag (lite mindre halleluja...). Men imorgon, då jäklar är det lov! Och på lovet har jag förhoppningsvis tid och energi att vara kreativ och blogga lite! Så stay tuned kära läsare!
 

B&W/MALLORCA

PUBLICERAD 2013-10-15 @ 20:58:00 I Resor

Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8
 
Tycker att det kan vara så himla fint med svartvita bilder. önskar att jag hade en gammal svartvit kamera men jag får nöja mig med min moderna i färg och ett redigeringsprogram.
 

MALLORCA

PUBLICERAD 2013-10-15 @ 10:52:00 I Resor

 
Som sagt så var jag föregående vecka på ett utbyte mellan min klass och elever på en skola i Felanitx, Mallorca. Det var någonting jag aldrig gjort förut, man bodde hemma hos en annan elev, i en annan familj med andra traditioner än våra egna och som pratade ett annat språk. Jag lärde mig väldigt mycket, inte bara om hur det är att leva i ett annat land men också om mig själv och hur jag hanterar sådana annorlunda situationer och upplevelser. Att åka på ett utbyte är sååå annorlunda mot att åka på en vanlig semester med familjen. Vi var inte turister på samma sätt utan snarare en del av lokalbefolkningen!
 
På dagarna var vi i skolan med klassen och på eftermiddagarna med våra mallorciner och ofta alla mallorciner och svenskar tillsammans. Bland annat så besökte vi en pool, myste i en kustby, åt frozen yoghurt, shoppade, vandrade upp för ett berg och mycket mer.
 
I skolan 
 
Cala D'or
 
 
 
Sant Salvador
 
På onsdagen när halva utbytesveckan hade gått åkte vi med bara svenskarna till Palma, Mallorcas huvudstad, och till en bergsby som heter Valdemossa. Vi shoppade, gick runt på stan, turistade och besökte katedralen bland annat.
 
Valdemossa
 
Palma
 
Har väldigt många fler bilder men de kanske dyker upp i bloggen lite här och där framöver. Jag måste bara tillägga hur fantastiskt det är att åka utomlands med sin klass. Att vara i ett helt annat land med trettio kompisar och bara ha väldigt roligt nästan hela tiden. Är ledsen att vi inte längre har resan att se fram emot men i Januari/Februari så kommer mallorcinerna hit (det är ju ett utbyte trots allt) så då kommer vi förhoppningsvis ha lika roligt allesammans, även om vi inte längre är i varma spanien utan i vintersverige!

LAST DAY/GOING HOME

PUBLICERAD 2013-10-12 @ 14:28:00 I Resor

bilder från flygplanet hit och på havet tagen i byn sòller vid mallorcas norra kust
 
Just nu så är jag på utbyte i Mallorca med klassen, det är dock sista dagen och jag åker hem om några timmar. Jag har aldrig längtat hem så mycket efter en resa. Kanske för att det är första gången jag är utomlands själv, men också kanske för att jag bor i en annans hem, med en annan familj som har en helt annan kultur. Tänk att få sova i min egen säng igen och äta vad jag vill, när jag vill! Men det har varit väldigt lärorikt i alla fall, all eloge till de som är utbytesstudent i ett helt år men jag skulle aldrig orka med det! Nu måste jag dock packa, har av någon konstig anledning mer saker med mig tillbaka än när jag kom hit... Ni får veta mer om resan när jag är hemma i Sverige!
 

Jag :D