DOWNSIDE

PUBLICERAD 2013-07-26 @ 19:42:00 I Övriga bilder

Tre bilder som jag av någon anledning redigerat men aldrig publicerat. Hemskt roliga eller hur?
 
Har suttit och rensat bilder vilket är väldigt behövligt och OTROLIGT TRÅKIGT. Downside of being a photographer. Nej men seriöst, jag har tusentals och åter tusentals bilder och just nu har jag rensat bort hälften av bilderna på min dator och jag har hundra gånger så många bilder på mammas dator vilka jag inte ens har hunnit börja med. Min nya regel borde vara: ta bara max två bilder per motiv så slipper du detta... Varför rensar jag inte på en gång och inte väntar tills min dator är full några år senare?
 

GAMLA STAN

PUBLICERAD 2013-07-24 @ 00:07:45 I Händelser

Vardag

Jag drog på en spontantripp idag till Stockholm med mamma - inte för att shoppa utan för att vara lite turistiga och kulturella. 
 
Vi hamnade i Gamla Stan och stannade där hela dagen. Men vad kan vara mer kulturellt än det kanske?
 
Fikade på Sten Sture som ligger i en underjordisk källare från 1300-talet utan det minsta dagsljus vilket kan vara skrämmande men var ganska mysigt. Inget michelinställe kanske men helt okej.
 
Vi besökte slottet vilket jag inte har någon bild på men det var häftigt att gå runt i alla fina rum och se kronjuvelerna. Jag är lite avundsjuk - jag vill också bo på ett slott.
 
Körde runt på en röd vespa. Eller inte men man kan ju önska..
 
Fick lov att använda fötterna istället!
 
Tyckte att dessa färger, pastellgrönt och beiget var så fint tillsammans att jag bara var tvungen att ta en bild..
 
Där har vi henne, min underbara mamma som var på ett ovanligt flamsigt humör idag.
 
 
Sen gick vi lite i affärer. HIttade denna, typ alla fantasyälskares dröm inklusive min, köpte dock inget men fanns så mycket böcker jag ville ha där...
 
Åt slutligen middag på ett underbart mexikanskt ställe mitt i gamla stan som hette Taco Bar, där det var billigt och hur gott som helst! Bästa mattipset jag har att ge just nu i alla fall!
 
Sen åkte jag tåget hem medan mamma stannade kvar i stockholm pga jobb men det blev en väldigt trevlig stockholmsdag! Älskar verkligen Stockholm, en sådan underbar stad!
Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()COLD GREY LIGHT OF DAWN

PUBLICERAD 2013-07-22 @ 21:26:00 I Vardag

Så här ser det visst ut när man slänger mjölk i vatten.
 
Jag var ute och seglade igår. Gick sådär. Fann mig själv i en halv storm på en aning för orolig sjö. På öppet hav i meterhöga vågor på ens första riktiga segeltur är inte roligt. Men vi kom i hamn till slut, två mil tidigare än planerat och vi överlevde ju. Men jag hoppade av där och tog bussen hem av okänd anledning. Klart slut. Nu -  Senaste avsnittet av True Blood! (Typ en av de bästa tv-serierna btw, älskar Eric Northman).
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()BOKTIPS - DIVERGENT

PUBLICERAD 2013-07-17 @ 12:29:00 I Böcker

 
Tänkte bjuda på ett boktips, nämligen den här smått hypade boken Divergent som kommer att bli ännu mer hypad när den kommer ut som film om cirka ett år. 
 
Divergent, skriven av Veronica Roth, är en science-fiction dystopi som utspelar sig i framtidens Chicago. Människorna är uppdelad efter falanger, De Osjälviska, De Tappra, De Lärda, De Fridfulla och De Ärliga. Varje falang består av en sorts människor och huvudpersonen Beatrice, även kallad Tris, är en av De Osjälviska som hennes familj tillhör. Men när hon är sexton får hon välja vilken falang hon tillhör, och hon chockar alla genom sitt val, De Tappra. Nu väntas veckor av hård träning för att kvalas in i Falangen, om man inte klarar det blir man falanglös och får leva i slummen. Hon träffar en mystisk instruktör vid namn Four och ju mer hon lär sig om honom, sin egen familj och samhället hon tillhör desto mer inser hon att någonting är väldigt fel.
 
Jag gillade verkligen den här boken, även om den först kändes som en sådan bok som är skriven åt massorna om ni förstår vad jag menar. Men den är inte så uppenbar och lätt att förutbestämma som så många andra äventyr/kärleksböcker för tonåringar. Huvudpersonen är ingen mesig tjej som behöver räddas som i så många andra böcker (typ twilight, uugh), utan hon är stark och tuff. Det är en spännande och bra bok med intressanta karaktärer och en sån där häftig kärlekshistoria som inte är alldeles uppenbar men som man själv drömmer om. Tycker personligen att den är mycket bättre än t.ex. Matched och kanske Hungerspelen, fast man kan egentligen inte jämföra Hungerspelen med denna. Men om ni gillade dem kommer ni att älska den här, läs!!
 
 
Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()BERLIN SNAPSHOTS

PUBLICERAD 2013-07-17 @ 12:09:00 I Resor

Snapshots

 Hotellfrukost! Typ det bästa jag vet!                    En park någonstans i Berlin                                   Jag som turistar
 
 Holocaust-Mahnmal                                                  Middag på en äkta tysk pub                                    Magiskt ljus över en kyrka
 
Mobilbilder tagna med  iphone4 utan s
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()WRECK THIS JOURNAL

PUBLICERAD 2013-07-16 @ 16:30:17 I Böcker

Jag tipsar

 
 
Vill verkligen verkligen ha denna! En Wreck This Journal skriven av Keri Smith , "For anyone who's ever had trouble starting, keeping, or finishing a journal or sketchbook". Det är en slags dagbok där man måste vara kreativ, man får uppgifter på varje sida, t.ex. att frysa en sida, att täcka över en sida med ord, att få en sida att lukta så gott det bara går osv. En kreativ avlastningsplats helt enkelt. To create is to destroy är måttot, för boken kommer att vara ganska väderbiten och försörd när man är klar - om man någon gång blir det. Verkar jättekul tycker jag men jag älskar ju att vara kreativ också. Vill beställa hem en!!
 
Lite Wreck This Journal inspiration som andra har gjort:
 
källor tumblr
 
Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()TRE VÄSKOR

PUBLICERAD 2013-07-16 @ 10:39:00 I Shopping

 
Jag köpte tre väskor i Berlin, en datorväska, en tygpåse (okej den köpte jag visserligen i köpenhamn men spela roll) och en vardagsväska. Det var verkliga kap också för datorväskan kostade 9€, tygpåsen 30 danska kronor och vardagsväskan 12€. Billigt och fint och väldigt svartvitt, men det passar ju till allt!
 
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()SOMMARLÄSNING

PUBLICERAD 2013-07-15 @ 17:30:00 I Böcker

 
Kan nu pricka av två böcker från min stora to read lista
 
Kampen om Järntornen aka a Game of Thrones skriven av George R.R. Martin var hur bra som helst trots att jag i princip visste vad som skulle hända efter att jag har sett serien. Jag svek mig själv lite efetrsom att jag läste den på svenska men jag lånade den från biblioteket och det var typ tolv personer i väntekö före mig på den engelska versionen så jag lånade den på svenska istället. Välskriven, lagom mycket miljöbeskrivningar och sånt till skilldnad från Sagan om Ringen böckerna då dem är sega och tröttsamma med mycket miljöbeskrivningar och detaljer. Det enda jag inte gillade var att alla karaktärer jag gillar var mycket mycket mycket yngre i boken än i serien. Typ t.ex. Daenerys Targaryen som är tretton i boken eller Jon Snow som är fjorton och så vidare. Så definitivt ett boktips!
 
Jane Eyre skriven av Charlotte Bontë är en helt annan genre än  Kampen om Järntronen. Det är en romantisk livsberättelse skriven på artonhundratalet om en flicka under samma tid. Ja, den är bra. Otroligt välskriven men jag blev besviken. Jane Eyre börjar som en stark och intressant karaktär men jag förlorar intresset för henne allt mer jag läser och hennes år på internat tar bort dem intressanta dragen hon tidigare haft. Hon är fortfarande en stark kvinna som vågar stå upp mot aktoriteter, men när hon själv väljer att inte vara med hennes livs kärlek för att det tydligen bryter mot guds vilja och bibeln suckar man som läsare. Men samtidigt är den så otroligt mycket bättre än vår tids skrivna kärlekshistorier, trots att boken inte innehåller några passionerade scener eller djärva händelser vilket nog beror på tiden då boken var skriven. Den är förutsägbar men som sagt, så mycket bättre än många andra moderna böcker. En riktig klassiker som man måste läsa åtminstone någon gång!
 
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()BERLIN PART FOUR

PUBLICERAD 2013-07-15 @ 13:52:12 I Resor

Det har blivit dags för sista delen om sista dagen i Berlin. Vi började med att gå en alldeles för lång bit till ett teknikmuseum som jag tyckte var ganska tråkigt men det resterade resesällskapet ville besöka. 
 
Hittade lite graffiti som Berlin är så känt för.
 
Trotsar naturlagarna (kan ni lista ut det?)
 
Gick runt i i mina kära drmartens för en gångs skull och jag fick faktiskt precis lika ont i fötterna som i mina gympaskor..
 
På eftermiddag/kvällen gick vi till Tiergarten, den gigantiska parken mitt i Berlin, och jag måste säga att jag föredrar Hyde park i London tusen gånger om, även fast jag inte såg så mycket av Tiergarten. Den är bara mer en skog än en park och väldigt mörk.
 
Hittade några kaniner men de var inte alls lika tama som ekorrarna i hyde park så kunde inte komma nära och sa en fin bild på dem små jävlarna.
 
I hjärtat av Tiergarten står denna staty som man kan åka upp i om man vill.
 
Avslutar denna reseberättelse med ett vackert porträtt av mig.
 
Så där ja, det var min resa till Berlin och jag hoppas att jag inte tröttade ut er väldigt få som läser denna blogg alldeles för mycket. En sammanfattning av denna resa är att Berlin överraskade mig positiv!
 
Plus för att det är en relativt billig stad, billigare än i London vilket ju är den ända riktiga storstaden jag kan jämföra med och vissa delar är väldigt fina. Väldigt intressant för de som gillar krigshistoria också och den har all shopping man kan tänka sig.
 
Minus är tyskan som man inte förstår ett ord av och tyskar kan förvånande ofta inte den minsta engelska. Jag hyser inte samma kärlek för Berlin som jag gör för London dit jag skulle kunna åka när som helst, men det är ändå en fin stad som jag gärna återvänder till någongång. puss och kram
 
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()BERLIN PART THREE

PUBLICERAD 2013-07-14 @ 15:50:20 I Resor

Tänkte fortsätta berätta lite om resan till Berlin.
 
Började dagen med att åka tunnelbana till Alexanderplatz för att göra lite shoppingärenden, sen så gick vi där ifrån för att besöka ett marknadskvarter och berlins äldsta byggnad...
 
... som ni ser här och den var ganska jättetråkig så vi fortsatte vidare.
 
Såg en spelman
 
Åkte sen vidare tunnelbana efter lunch tillbaka till hotellet för att lämna av en trist lillebror som inte årkade gå i affärer.
 
 
Åt lite frozen yoghurt med mamma som paus från shoppingen.
 
En känd fontän som jag inte har den minsta lilla aning om vad den heter.
 
Var tvungen (...) att ta bild där för det var ju ett sånt fint ljus!
 
Sen gick vi längs Unter den Linden "Under lindarna", som är en stor paradgata, och gick förbi Berliner Dom, Berlins kyrka.
 
Lite wannabee-Paris men såklart väldigt romantiskt.
 
Berliner Dom framifrån, där det fanns en fin park med människor som vilda sig i hettan
 
Berliner Dom och det höga tv-tornet
 
Sen var det kväll och vi hade dödligt ont i fötterna plus att vi var hungriga så vi begav oss till hotellet för att hämta upp lillebror och åt sedan middag på en typisk tysk krog med mycket och god mat. Det var vår tredje dag i Berlin! puss
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()BERLIN PART TWO - FORTSÄTTNING

PUBLICERAD 2013-07-10 @ 23:29:00 I Resor

Saker som har hänt sen jag var på zoo:
 
Har shoppat på primark som en crazyperson, känns så i alla fall när man provar klänningar i smyckesavdelningar eftersom att det är enda stället där det finns en spegel förutom i provrummet dit det är kilometerlånga köer. Köpte bl.a. två väskor och en klänning som jag kanske kan visa om ni är snälla och äter upp era grönsaker...
 
Har ätit buffée då man bara fick ta mat EN gång så det gällde att lasta på så mycket man kunde...
 
Har blivit lite kär (tänk er ödessymfonin som spelas) ...i iste vilket är så gott när man svettas bort i plus 30grader celsius på Berlins gator. Speciellt gott tillsammans med Stroopwaffels, detta belgiska guld som egentligen inte har någonting som helst att göra med Tyskland men strunt samma.
 
Har vandrat ner för Kürfurstendamm på kvällskvisten i jakt efter folkliv och...
 
...Fikaaa!!!! So damn good.
 
Såg också Selena Gomez vilket jag tyckte var lite coolt, man blir ju lite starstruck av hollywoodkändisar, speciellt de från disney channel.. Kunde dock inte ta en bild för hon var omringad av en folkmassa bestående av skrikande tjejer, och säkerhetsvakterna följde henne till en bil och allt gick väldigt snabbt, men ändå. Lite coolt i alla fall. 
 
Vi hörs senare kära bloggläsare!
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()BERLIN PART TWO

PUBLICERAD 2013-07-10 @ 23:14:00 I Resor

Igår var vi på Berlins zoo på förmiddagen. Det är tydligen världens artrikaste zoo, och väldigt gammalt. Jag insåg hur hemskt jag tycker att det är med zoo, att hålla vilda djur instängda i små burar. Men samtidigt lär det kanske oss mycket om olika djur och man kan ju inte komme ifrån att det kan vara en häftig upplevelse.
 
Lejonburen renoverades så under tiden fick lejonen vara i små burar vilket inte var särksilt bra för dem... Tycker att det här lejonet såg väldigt gammal och klokt ut.
 
Den här såg ut att ha det lite bättre, liggandes och lapandes i solen.
 
Det fanns också en nattavdelning för alla nattdjur. Blev dock lite skrämd när det visade sig att den stora skalbaggen/kackerlackan var på fel sida om glaset...
 
Den här stackaren är ett väldigt ointelligent djur som man kan hitta överallt, homosapiens tror jag visst att man kallar den.
 
Två väldigt sällsynta djur som jag inte har det minsta minne av vad dem heter.
 
Vilken liten sötnos!!!
 
Vem ser bäst i djungeln? 
 
Detta tyckte jag var otroligt coolt för jag har i flera år velat se en pingvin och nu äntligen gjorde jag det. Tyckte dock att de verkade väldigt ledsna och en engång, det är så fel att se sådna här djur i små burar, långt borta från antarktis där de hör hemma. Hemskt
 
Detta tycket jag också var riktigt coolt, ISBJÖRNAR! men detta var nog det hemskaste att se, isbjörnar som är vanda med 50 graders kyla på arktis och nu ligger dem ute i 25-30 graders värme utan den minsta is eller snö. Vet inte hur dem tar det men det är nästan djurplågeri enligt mig.
 
Fin fågel som heter knut
 
Det kom en sådan här rackare uppsimmande mot mig. Flodhäst för er som ej hängt med på naturvetenskapen.
 
Okej HUR SÖT ELEFANTUNGE? Dör vad söt, vad ska man ta sig till när man ser en sådan här liten rackare liksom. Gillar elefanter eftersom att det är ett djur med ett väldigt utvecklat känslosinne, passar därför människor som mig (borde jag kanske skaffa mig en elefant som husdjur??)
 
Långben
 
Den här gorillan var född 1957 och jag tyckte att hon verkade väldigt klok när hon satt och blickade ut över alla dumma människor. Fortsättning på dagen följer...
 
Update: Upptäckte att Berlins zoo tydligen ska ha en panda och jag missade den!!! Det har varit min dröm att se en panda sen jag var liten och nu missade jag chansen... Surt!
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()BERLIN PART ONE

PUBLICERAD 2013-07-08 @ 23:20:00 I Resor

Jag är i fina Berlin just nu och sitter på hotellrummet och tänkte bara visa vad som har blivit gjort idag. Har aldrig varit i Berlin tidigare, inte mitt resesällskap aka mamma och Didrik heller så det är ju lite svårt att veta vad man kan göra. Vi köpte därför en biljett till en citytourbuss vilket var en väldigt bra idé för att man då får se alla sevärdheter och gå av när man vill och på när man vill.
 
Något av det första vi kom till var Berlinmuren och Checkpoint Carlie. Berlinmuren finns det inte mycket kvar av men runt Checkpoint Charlie vad det väldigt mycket turister eftersom att det var där en av de få öppningarna i muren fanns.
 
U-bahn stationen vid slutet av shoppinggatan Kürfurstendamm
 
Streetart
 
Andra världskriget är ju en viktig historisk händelse i Berlin så mycket kretsar runt detta. Hittade lite äkta sovernier från sovjet.
 
Den kända övergångsställetsgubben...
 
Brandenburger tor, kanske den kändaste symbolen för Berlin, och också en avskärmare mellan öst- och västberlin.
 
Fin random kyrka som turistbussen av någon oförstådd anledning stannade vid i hela femton minuter
 
Förintelsemonumentet mitt i berlin. Vill verkligen inte låte respektlös eller någonting men skulle vara så jäkla kul att leka kurragömma där i mörkret.
 
Japp, detta var en del av min första dag i Berlin. Det har varit olidligt varmt men så härligt att vara i en storstad! Vi har varit så där riktigt turistiga men vad ska man göra... Nu är det dags att sova för imorgon är en ny dag. Eller något sånt. puss
 
Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()PÅ RESANDE FOT

PUBLICERAD 2013-07-07 @ 17:22:27 I Natur

Resor

Bilder från den danska landsbygden, någonstans utanför köpenhamn 
 
Har varit i Danmark de senaste dagarna och nu är jag i Tyskland, Berlin närmare bestämt. Upptäckte att jag hade wifi på hotellrummet vilket är detsamma som oändlig lycka, speciellt för en instagram/twitterberoende som mig. I alla fall, jag eller rättare sagt vi ska vara i Berlin i lite mindre än en vecka och jag har ingen aning vad som kommer att hända men någonting borde man kunna hitta på här i Europas näst största stad. Vi ses snart!
 
Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()MER UPDATE

PUBLICERAD 2013-07-02 @ 12:45:00 I Vardag

 
Följ mig på instagram @NADJAOSTLUNDGROOP
 
Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()Jag :D