FROZEN BRANCH

PUBLICERAD 2014-01-24 @ 18:22:19 I -FOTOGRAFI

Fotad med Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

A WALK

PUBLICERAD 2014-01-22 @ 23:07:00 I -FOTOGRAFI

 
Häromdagen var jag ute på promenad och det var så fint eftermiddagsljus att jag bara var tvungen att föreviga det.
 

URBANEARS

PUBLICERAD 2014-01-12 @ 22:41:46 I -YTLIGT

 
Dessa hörlurar fick jag äntligen hem efter en spännande tur på ett industriområde i ett lastbilsgarage för transportföretag, letandes efter mitt paket som inte kunde levereras. Uppdraget involverade både mystiska arbetare och farliga små vakhundar men det är en lång historia. Äntligen fick jag i alla fall mina coboltblå urbanears (som jag beställde härifrån). Love it!
 

CASE-MANIA

PUBLICERAD 2014-01-10 @ 23:10:14 I -YTLIGT

 
ett två | tre
 
Just nu är min mobil helt naken och blek utan minsta skydd mot repor och smuts. Det måste det ju bli ändring på! Vill asgärna ha något nytt, coolt skal. Tycker att det finns väldigt fina sådana på Society6, där vem som helst får sälja sina konstverk i form av t.ex. mobilskal. Funderar nästan på att beställa ett!

FRUKOST

PUBLICERAD 2014-01-08 @ 23:41:00 I -MAT

 
Det här åt jag till frukost idag för er som av någon konstig anledning bryr er. Det är så jäkla underbart att äta en stor frukost på morgonen men hur ofta hinner man det på vardagarna? Aldrig! Detta är i alla fall rostat bröd med philadelphiaost och aprikosmarmelad, earl grey-te, apelsinjuice och apelsiner!
 

TO READ THIS WINTER

PUBLICERAD 2014-01-07 @ 19:46:00 I -BÖCKER + FILM

 
Ett litet nyårslöfte jag har är att läsa mer. Här är böcker jag har hört är bra eller bara verkar intressanta. Speciellt Looking For Alaska av John Green och Fördjupade Studier I Katastroffysik av Marisha Pessl. Det är bara så jäkla svårt att finna tid och främst ro för att läsa. Speciellt med studier, serier (hmm) och allt annat som tar tid och ork. Men nu jävlar ska det läsas! (Måste ju dock läsa mina julklappsböcker först).

LISTAN ÖVER 2013

PUBLICERAD 2014-01-07 @ 11:20:00 I -PERSONLIGT

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?


Åkte utomlands men kompisarna i klassen och bodde ensam i en värdfamilj vilket var vädligt läskigt och väldigt lärorikt. Och väldigt roligt.

 

Vilka länder besökte du?

Dannmark, Tyskland och Spanien.

 

 

Vad var din största framgång 2013?

Vad menas med framgång? Kanske att jag fick två jobb helt av mig själv, samt möjligtvis mitt A i franska...

 

Bästa köpet?

Min älskade kamera, Nikon D7000 - såklart! Och ett antikt klädskåp som i för sig jag fick men ändå.

 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Alla roliga stunder med vänner. Och vår älskade fjäll"lodge" i Åre.

 

Och ledsen?

Allt som man önskar skulle ha hänt men inte hände, besvikelser och när nära har det svårt.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare tror jag. Det var ett riktigt bra år trots allt.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Sagt mer ja, gjort mer saker, suttit mindre hemma. Det ska det bli ändring på i år. Och så önskar jag att jag fotat och skrivit mer.

 

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig över onödiga eller oviktiga saker. Det mesta har trots allt löst sig av sig själv.

 

Favoritprogram på TV?

Tittade inte så mycket på tv, desto mer på datorn och då Game of Thrones och The Originals.

 

Bästa boken du läste i år?

Detta är så jäkla svårt men förutom omläsningar så gillade jag Liftarens Guide till Galaxen, Jane Eyre, The Time Travelers Wife, Jellicoe Road, The Beach och så vidare. Måste man välja en? Och Game of Thrones böckerna. (Vilka jag ännu inte läst alla av)

 

 

Bästa filmen?

Sagan om Ringen triologin som jag sett x antal gånger som vanligt. Men bästa "nya" filmen var nog alla gamla, franska, eller Tarantinofilmer jag sett sena kvällar med pappa.

 

Bästa matupplevelsen?

En macka jag åt i Berlin. Typ det godaste jag någonsin ätit. Det var en bagelliknande historia med kalkon, mandarin, färskost, grönsaker och dijonsenap. Helt otrolig, även om jag nog gjort den mer drömmlik i minnet än vad den egentligen var. Men nästan som att äta en bit av himmlen.

 

 

Något du önskade dig och fick?


Allt som gick som jag ville.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Kommer inte ihåg, så ingenting speciellt direkt. Umgicks med familjen, åt tårta och sånt.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja såklart. Allt var långt ifrån perfekt.

 

Vad fick dig att må bra?

Fina vänner, roliga stunder, all tid jag spenderade i Åre.

 

 

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?

Mer resor, kärlek, kreativitet.

 

Vem saknade du?

Ingen direkt som jag kommer på, kanske skulle jag velat träffa släkt som bor för långt bort.

 

De bästa nya människorna du träffade?

Alla nya vänner jag fått på olika vägar.

 

Högsta önskan just nu?

Att 2014 blir mitt år. Att 2014 blir så jäkla roligt.

 


ÅRE FRÅN MOBILKAMERAN

PUBLICERAD 2014-01-06 @ 15:02:00 I -ÄVENTYR

iphone 4 + vsco cam
 
Mobilbilder från långhelgen. Underbara Åre i tveksam vinterskrud, men förhoppningsvis kommer det mer snö snart. Skutan var i alla fall öppen halft om halft och en morgon åkte vi manchester vilket ägde. Jag använde dessvärre endast mobilkameran men det får duga just nu. Det var också superkul att Emmy ville följa med! Älskar denna plats så mycket.
 
 

ZARA JANUARY SALE

PUBLICERAD 2014-01-06 @ 10:50:00 I -FÖNSTERSHOPPING

 
Det finns så mycket fina kläder på Zara, både annars och nu på rean. Tyvärr har jag gjort av mig med alla pengar jag har att röra mig med i Januari, men man kan ju alltid drömma lite. Klicka på bilderna för att komma till plagget.

ICE AND ROCK

PUBLICERAD 2014-01-05 @ 23:14:27 I -ÄVENTYR

iphone 4 + vsco cam
 
Jag kom nyss hem från Åre efter tre dagars skidåkning vilket var helt underbart (skidåkningen alltså, inte att komma hem). Jag ville egentligen aldrig åka hem till den gråa vardagen med skola och jobb. Jag behöver mer berg och fjäll och snö i mitt liv, behöver det för att må bra. Mer bilder kommer.

NÅGRA HÄNDELSER FRÅN 2013

PUBLICERAD 2014-01-02 @ 17:32:00 I -PERSONLIGT

 
Jag åkte väldigt mycket skidor på vintern. Mest i Åre men också i Björnrike med fina kompisar och i Kungsberget.
 
 
Jag åkte på flera spontantripper till Stockholm, (åå denna underbara stad). Här i maj med mamma, ätandes bagelfrukost utomhus för första gången, med kolsvart himmel.
 
 
På sommaren spenderade jag ännu mer tid i åre, denna gång med familj och norbottensvännerna. Vi cyklade downhill och kände av sommaren.
 
 
Sen bilade jag, mamma och brorsan ner till Berlin och var där i en trevlig vecka. Vilken fin (och ibland hemskt ful) stad!
 
 
I augusti åkte jag till Gotland helt spontant och lyckades hamna där mitt i medeltidsveckan vilket var väldigt roligt! Såg gotländsk natur på Fårö och upptäckte Visbys kullerstensgränder.
 
 
Åkte till stockholm igen och spenderade en hel dag endast i gamla stan. Turistade och hade det mysigt!
 
 
Sen blev det Popaganda med fina Fredrika och Nicole som markerade slutet av sommaren och det kunde inte ha varit bättre. Såg underbara Håkan Hellström och Noah and the Whale och bara njöt av den sista värmen.
 
 
Drog på fototur med pappa och hamnade spontant ända i Uppsala.
 
 
Sen åkte jag till Mallorca med klassen på ett utbyte vilket var väldigt lärorikt på många plan, men också väldigt roligt.
 
 
14 december såg jag Håkan Hellström igen på Hovet, vilket definitivt var mindre trångt än på popaganda men han var lika bra. Väldigt roligt med nya och gamla vänner!
 
 
Sist men inte minst invigde jag skidsäsongen igen och julmyste i Åre med väldigt lite snö.
 
Vilket år.
 
 

A MERRY CHRISTMAS

PUBLICERAD 2014-01-02 @ 10:57:00 I -PERSONLIGT

Paketen jag gav bort och jag, julaftonsglad.
 
Två försenade julaftonsbilder. Julafton är för mig ett ända stort lyckoskimmer. Det är min favoritdag på hela året, då jag bara släpper allting och har det trevligt. Denna julafton var likadan, med kalle anka, julmiddag och paketöppning. Men jag kände för en gångs skull att jag inte brydde mig så mycket om att få presenter. Är det ett tecken på att jag börjar bli stor? Det var dock desto roligare att ge! Och så spelade vi finans, åt choklad och tomtegröt. Det enda som saknades var snön.

BLACK IS THE NEW BLACK

PUBLICERAD 2014-01-01 @ 23:46:01 I -YTLIGT

 
Så här såg jag ut på nyår, minus skorna som jag aldrig använde. Jag mellandagsrea-shoppade sammetstoppen och byxorna på bikbok, vilka jag är väldigt nöjda med. Väldigt svart men hade åtminstone ett par blåa örhängen.
 
För er få som är intresserade (hej farmor) så spenderade jag nyårsafton med mina fina vänner, åt trerätters och hade det trevligt för att sedan gå ned på stan och träffa vänner och fira in det nya året på tolvslaget. Fun fact: jag kom hem innan min mamma på nyår. Är det ens lagligt? Är det verkligen jag som är ung och hon som är gammal, och inte tvärt om? Hmm...
 
 

EN NYSTART

PUBLICERAD 2014-01-01 @ 17:55:50 I -PERSONLIGT

bildkälla
 
Nytt år betyder en nystart för bloggen - med ny design (en lite stilrenare en), en borttagning av alla gamla inlägg (eller, inte riktigt, men har i alla fall döljt dem en aning) samt ett bättre innehåll. Från och med nu publicerar jag endast inlägg som jag är hundra procent nöjd med. Ingen framtvingad bloggning alltså.
 
Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska fortsätta blogga och varför jag bloggar. Min blogg är väldigt liten, inte så välgjord och ganska ointressant på det stora hela. Men ändå fortsätter jag. Jag fortsätter, eftersom det är det ända sättet som jag kan dela med mig av min kreativitet på. Fotografi, skrivande (även om jag i princip aldrig någonsin publicerat någonting jag skrivit har jag i alla fall chansen) och så vidare. Jag delar med mig av en liten bit av mig, hur ointressant det än må vara. Jag tror att jag i första hand bloggar för mig själv, eftersom att det blir en slags bekräftelse, en bekräftelse på att allt jag gör får en möjlighet att ha någon betydelse. Sen, om någon vill ta del av mitt kreativa utlopp, är det fritt fram.
 
Så välkommen till min värld, än en gång. En nyrenoverad värld.
 

A NEW YEAR

PUBLICERAD 2014-01-01 @ 02:22:08 I -PERSONLIGT

 
Gott nytt år. Låt oss hoppas att 2014 blir riktigt bra. Lägg allt det gamla bakom er och se framåt. Lev lite, ha roligt, njut av stunden och gör vad ni mår bra av. Det tänker i alla fall jag göra. Det, om någonting, är ett nyårslöfte att hålla.
 

Jag :D