TÅGLUFFEN DEL 4 - Italien

PUBLICERAD 2014-11-30 @ 21:42:50 I -RESOR

Nu närmar vi oss slutet på tågluffen med det näst sista stoppet - Italien!
 
Efter Zermatt bodde vi en natt på ett hostel i Milano. Det var ett prövelserikt dygn vi upplevde (därav min cliffhanger), med mer magsjuka på italienska pendeltåg, några regniga och åskiga timmar på en tågstation i Milano sent på kvällen, för att sedan bli bestulna dagen efter på ett café i Milano och konversation på spanska med den italienska polisen (nu tar jag bara med det spännande för att det ska låta bra...). Milano var något av en besvikelse MEN dock hann vi inte se och insupa sådär väldigt mycket på grund av allt drama. Men här ovan är i alla fall den berömda katedralen och den gigantiska shoppinggallerian.
 
 
Sen kom vi fram till medelhavet, och gud så underbart det var efter storstäder och alper. Vi bodde i en stor stad vid namn Genua, längst uppe på en kulle och var tvungen att åka den överfyllda bussen i en halvtimme för att komma ner på stan. Men vi var knappt där, utan hade det som en utgångspunk för att åka tio mil söderut under två dagar till Cinque Terre, vilka är fem små medletida bergsbyar som ligger efter varandra längs kusten. Första dagen stannade tåget här, i Monterosso.
 
 
Mellan byarna går det vandringsleder längs bergen och vi gick i den över 30 gradiga värmen i några kilometer till Vernazza, den andra byn. Det var så sjukt svettigt men vi hoppade i havet så fort vi kom fram!
 
Ja ni ser ju hur fint det var med blommor, gamla hus, solsken och det ständiga turkosblåa havet i sikte.
 
Åt superb italiensk pasta och tog det lungt på stranden!
 
 
Dag två tog vi tåget till Cinque Terre igen, den här gången till mittenbyn Corniglia. Det var den helt klart mysigaste byn, men också den enda som inte hade badplats då den låg på höga klippor.
 
 
Det fanns så mysiga gator och gamla hus (även här i Corniglia).
 
 
Lunchpaus med vattenpåfyllning (det var olidligt varmt).
 
 
Och turistande såklart...
 
 
Sen tog vi tåget till nästa by - Manarola, där vi badade och hade det skönt. Alla byar i Cinque Terre är bilfria (med tanke på att de ligger så avskärmat vid bergen) och husen är målade i olika pastellfärger.
 
 
Helt klart finaste tvätttorkningsstället.
 
 
Vi orkade inte gå mellan byarna så tog tåget istället. Sista stoppet var också den femte byn, Manarola.
 
 
Så himla mysigt, med vimplarna, italiensk glass och blomsterträd.
 
 
Klippor där man kunde hoppa i havet till publik.
 
 
Och fler fina hus. Det var vår vistelse i Italien, sedan drog vi vidare till Frankrike! (More to come...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag :D
RSS 2.0