HELLO SPRINGTIME

PUBLICERAD 2014-04-28 @ 21:25:20 I -FOTOGRAFI

 
Nu är det vår, träden knoppar och trots uppsatsstress och tidspress kan jag inte låta bli att njuta lite. När man cyklar till skolan utan att frysa, när man kan lägga bort alla halsdukar och vantar och när sådana här träd blommar precis utanför sovrumsfönstret.
 
Om någon fotonörd mot all förmodan är intresserad: Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8 

DAG TVÅ I PARIS

PUBLICERAD 2014-04-21 @ 16:58:12 I -RESOR

På fredagsmorgonen var vi inte så utvilade, men glada ändå, så vi tog tåget till Versailles! Vi börjar med den obligatoriska gruppbilden på slottets framsida.
 
Och så lite hoppbilder! (också obligatoriskt ju...)
 
Slottet var väldigt vackert, med många överdådiga rum i guld och sammet.
 
Och turistfyllt! Här är Lisa och jag.
 
Efter en lång rundvandring i slottet och lunchande gick vi ut på baksidan och blickade ut mot den gigantiska trädgården som definitivt är finare när träden står i blom.
 
Vilade fötterna på trappan.
 
Vi köpte mjukglass och gick ner längs den långa trädgårdsgången mot dammen. Här är fina Lisa.
 
Och resten av gänget såklart! 
 
Vi gick ner till vattnet där vi tog det lungt i någon timme, Fredrika skrev lite dagbok och vi andra bara njöt av solen och trädgården.
 
Sen blev det dags att skynda oss tillbaka mot Paris centrum igen, för ett besök på Louvren!
 
Hejdå Versaille och Hej Louvren!
 
Jag och Fredrika bokstavligen sprang genom Paris för att hinna till den bestämda tiden då vi skulle träffa resten av franskagruppen vid Louvren. Och mot all förmodan hann vi!!! Var därför tvungna att ta en segerbild.
 
Louvren är gigantiskt och vi irrade runt där någon timme, tog selfie med MonaLisa och satte oss sedan på ett café för vi klarade inte av mer kultur på en dag. Rekomenderar starkt att inte ta Versailles och Louvren på samma dag för det blir bara för mycket...
 
Jag utanför pyramiden, och de andra innuti senare på kvällen. Det han bli kväll under tiden vi var i underjorden, så vi åkte till stan för att gå på restaurang och åt sedan efterrätter på Champs-Élysées. Det ni!
 
Slut på dag två! Sammanfattning: vi var för trötta och det var för mycket kultur men annars: en riktigt bra dag (kan det bli någonting annat i Paris). Versailles var min favoritgrej på hela resan tror jag, och nån timme på Louvren var alldeles för kort tid (ett talesätt är att man kan spendera en livstid på louvren utan att hinna se allt). Resten av resan kommer så småning om!

PÅSK JU

PUBLICERAD 2014-04-20 @ 09:09:43 I -PERSONLIGT

 
En liten påskhälsning från mig. Jag lever och befinner mig in the alps, eller tja, sveriges verison av dem i alla fall (aka fjällen). Det är skidåkning och lite snowboard som stått på schemat och som vanligt äger livet här uppe trots att mobilen gått och fått sig en fuktskada under ett snöoväder och därför inte längre fungerar... Men det går bra ändå såklart, mänskligheten har ju klarat sig utan mobiler i typ hela den mänskliga världshistorien. Hoppas att ni har en lika bra påsk (med MASSOR av godis!!!).

DAG ETT I PARIS

PUBLICERAD 2014-04-15 @ 22:54:54 I -RESOR

Tänkte berätta om resan till Paris, ordentligt, och jag börjar med den första dagen i Paris. Vi vaknade någorlunda utvilade och möttes av dessa vackra blommor utanför vandrarhemmet.
 
Vi hade två tunnelbanestationer i närheten av vandrarhemmet, varav ena var denna fina: La Chapelle. Vi tog den blå linjen mot centrum, alldeles överlyckliga av att andas in Parismorgonen.
 
Första stoppet var Champs-Élysées. Fredrika var så taggad att hos sprang upp för trapporna.
 
Och här har vi härligheten. Visade den här bilden för mamma, hon undrade om det var staketgatan i Gävle. Jo jag tackar, inte riktigt va.
 
Här har vi hela gänget, så fina allihopa, och glada över att äntligen vara i Paris. Och i bakgrunden skymtar Triumfbågen.
 
Vi fortsatte ned för Champs-Élysées, och det blev så varmt att vi tog av oss jackorna. Sommar tänkte vi och allt var euforiskt; värmen och Paris.
 
Här ser ni Arc de Triomphe, och ett Brasseri vid namn Chartier som vi kom till vid lunchtid för att äta med resten av Franskagruppen.
 
Sedan lyckades vi villa oss vidare, nästa stopp var Notre Dame.
 
På vägen dit hittade vi Seine och boklådorna längs strandkanten. Så mycket fina gamla böcker och planscher, och turistigt krimskrams såklart.
 
Notre Dame i all sin prakt.
 
HIttade till den urfina bokaffären Shakespear and Company Bookshop som var väldigt pretantiös men urmysig, den låg väldigt nära Notre Dame.
 
Next stop: La Tour Eiffel. Ser ni vad vi håller på med denna dag? Vi betar av alla turistattraktioner i ett svep. Rekommenderas inte... väldigt stressigt!
 
Men vi hann ha en mysig picknick vid Eiffeltornet, med minicroissanter, vindruvor och CapriSun. Det ni!
 
Sen mötte vi upp resten av franskagruppen igen för en båttur längs Seine. Det var vi och de kinesiska turisterna, men det var vackert att åka under alla broar och se himmelen färgas rosa.
 
Sådär, det var första dagen i Paris. Och kanske den bästa dagen också, i alla fall enligt mig.

PARIS - CHÂTEAU DE VERSAILLES

PUBLICERAD 2014-04-14 @ 14:10:00 I -RESOR

 
Äntligen kommer det lite bilder från romantikens stad! Andra dagen besökte vi Château de Versailles vilket vad jag tycker kanske var det enskilt bästa på resan. Versailles var pampigt och vackert, trots att trädgården inte stod i blom, och allt andades Marie Antoinette (Sofia Coppola versionen) och historia. Missa inte detta om ni besöker Paris! Förslagsvis en sommardag med en glass i handen, strosandes i trädgråden.

HEJ FRÅN ÅRE

PUBLICERAD 2014-04-05 @ 19:35:04 I -ÄVENTYR

Hejsan alla kära, lojala bloggläsare som klickar in sig här trots en uppdatering lika ihärdig som mig tidigt en söndagsmorgon. Nej, jag är inte död, men jag befinner mig just nu i väglöst land (okej inte direkt men känslan är det samma. Eller inte.) kallat Åre. Är megaförkyld men tvingar ut mig på skidor ändå för att njuta av och tillfriskna i den gamla kurort jag faktiskt befinner mig (det fungerar ej för er som undrar).
 
Men det är härligt ändå, såklart, och jag ignorerar för tillfället alla läxor, fotojobb och redigering av Parisbilder som jag borde göra. Det kommer dock komma upp här på bloggen, så småning om, när jag har ork och lust. Tillsvidare får ni överleva bäst ni kan utan mig (typ omöjligt antar jag).
 
Och alltså det faktum att jag ger er mobilbilder. SKÄMS.

Jag :D