DAG ETT I PARIS

PUBLICERAD 2014-04-15 @ 22:54:54 I -RESOR

Tänkte berätta om resan till Paris, ordentligt, och jag börjar med den första dagen i Paris. Vi vaknade någorlunda utvilade och möttes av dessa vackra blommor utanför vandrarhemmet.
 
Vi hade två tunnelbanestationer i närheten av vandrarhemmet, varav ena var denna fina: La Chapelle. Vi tog den blå linjen mot centrum, alldeles överlyckliga av att andas in Parismorgonen.
 
Första stoppet var Champs-Élysées. Fredrika var så taggad att hos sprang upp för trapporna.
 
Och här har vi härligheten. Visade den här bilden för mamma, hon undrade om det var staketgatan i Gävle. Jo jag tackar, inte riktigt va.
 
Här har vi hela gänget, så fina allihopa, och glada över att äntligen vara i Paris. Och i bakgrunden skymtar Triumfbågen.
 
Vi fortsatte ned för Champs-Élysées, och det blev så varmt att vi tog av oss jackorna. Sommar tänkte vi och allt var euforiskt; värmen och Paris.
 
Här ser ni Arc de Triomphe, och ett Brasseri vid namn Chartier som vi kom till vid lunchtid för att äta med resten av Franskagruppen.
 
Sedan lyckades vi villa oss vidare, nästa stopp var Notre Dame.
 
På vägen dit hittade vi Seine och boklådorna längs strandkanten. Så mycket fina gamla böcker och planscher, och turistigt krimskrams såklart.
 
Notre Dame i all sin prakt.
 
HIttade till den urfina bokaffären Shakespear and Company Bookshop som var väldigt pretantiös men urmysig, den låg väldigt nära Notre Dame.
 
Next stop: La Tour Eiffel. Ser ni vad vi håller på med denna dag? Vi betar av alla turistattraktioner i ett svep. Rekommenderas inte... väldigt stressigt!
 
Men vi hann ha en mysig picknick vid Eiffeltornet, med minicroissanter, vindruvor och CapriSun. Det ni!
 
Sen mötte vi upp resten av franskagruppen igen för en båttur längs Seine. Det var vi och de kinesiska turisterna, men det var vackert att åka under alla broar och se himmelen färgas rosa.
 
Sådär, det var första dagen i Paris. Och kanske den bästa dagen också, i alla fall enligt mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag :D
RSS 2.0