BOKTIPS - DIVERGENT

PUBLICERAD 2013-07-17 @ 12:29:00 I Böcker

 
Tänkte bjuda på ett boktips, nämligen den här smått hypade boken Divergent som kommer att bli ännu mer hypad när den kommer ut som film om cirka ett år. 
 
Divergent, skriven av Veronica Roth, är en science-fiction dystopi som utspelar sig i framtidens Chicago. Människorna är uppdelad efter falanger, De Osjälviska, De Tappra, De Lärda, De Fridfulla och De Ärliga. Varje falang består av en sorts människor och huvudpersonen Beatrice, även kallad Tris, är en av De Osjälviska som hennes familj tillhör. Men när hon är sexton får hon välja vilken falang hon tillhör, och hon chockar alla genom sitt val, De Tappra. Nu väntas veckor av hård träning för att kvalas in i Falangen, om man inte klarar det blir man falanglös och får leva i slummen. Hon träffar en mystisk instruktör vid namn Four och ju mer hon lär sig om honom, sin egen familj och samhället hon tillhör desto mer inser hon att någonting är väldigt fel.
 
Jag gillade verkligen den här boken, även om den först kändes som en sådan bok som är skriven åt massorna om ni förstår vad jag menar. Men den är inte så uppenbar och lätt att förutbestämma som så många andra äventyr/kärleksböcker för tonåringar. Huvudpersonen är ingen mesig tjej som behöver räddas som i så många andra böcker (typ twilight, uugh), utan hon är stark och tuff. Det är en spännande och bra bok med intressanta karaktärer och en sån där häftig kärlekshistoria som inte är alldeles uppenbar men som man själv drömmer om. Tycker personligen att den är mycket bättre än t.ex. Matched och kanske Hungerspelen, fast man kan egentligen inte jämföra Hungerspelen med denna. Men om ni gillade dem kommer ni att älska den här, läs!!
 
 

Kommentarer
Postat av: F

Nej men åh, jag som precis lånat denna!! :D

2013-07-18 @ 19:40:28
URL: http://thisfillsmymind.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag :D
RSS 2.0